Sunday 17 November 2013

Már harmadik éve avatjuk a gólyákat Bécsben is

Az idei gólyaavatót a Magyar Diákok Egyesülete közösen szervezte a másik bécsi diákszervezettel, az At4Hu-val, annak reményében, hogy a lehető legtöbb magyar gólyát hozzuk össze egy közös bemutatkozó bulira. Ez nem kis meglepetésünkre így is történt, mintegy 110 újonc gyűlt össze az első nap a jobbnál jobb feladatokra várva. Mivel nem ismert még mindenki mindenkit, a csoportokba való beosztás után kezdődtek az ismerkedős játékok. A hangulat gyorsan feloldódott és egymás után következtek a kihívások. A tizenkét csapat állatfajok szerint volt beosztva, melyeknek hangját hangosan kiadva tudatták a többiekkel, hogy ki hova tartozik. Természetesen az est végére az állatok hangján kívül a csapatok saját énekhangjukat is bemutathatták többieknek, inkább kevesebb, mint több tiszta hanggal. 
A nyitónapot egy rövid buli zárta, ugyanis szombaton egész nap a városban kószálva folytatódott a megmérettetés.
Reggel tíz órakor kezdődött a harc a pontokért. A belváros főbb nevezetességeinél hat darab megállót terveztünk az elsőéveseknek. Számításunkat keresztül húzva a csapatok hamarabb végeztek a tervezettnél, ezért néhány közös ráadásfeladat várt rájuk a Prater parkjában. Késő délután mindenki fáradtan tért vissza a terembe, ahol finom meleg vacsora állt a terítéken. Az eredményhirdetés és egy hangyányi sminkszünet után kezdetét vette a Semester Opening Party, melyre nem csak a gólyák, hanem mindenki, akinek kedve támadt megismerkedni az újdonsült diákokkal, hivatalos volt. A terem apránként megtelt, a szokásos jó hangulat és a jó zenék sem maradtak el.
Annak ellenére, hogy péntek délután alig ismert valaki valakit, szombat éjjel már nagyon jó ismerősökként, barátokként tértek haza az ifjak kipihenni a hétvége fáradalmait. Véleményem szerint ez a Gólyaavatók célja, amit nekünk sikerült is elérni. Örülök, hogy a részese lehettem ennek a hétvégének és remélem, hogy az „újak” közül is kedvet kapott valaki ahhoz, hogy hasonlót tegyen a jövőben.
 Képek az esemény oldalán találhatók: https://www.facebook.com/events/308264762649286/?ref_dashboard_filter=calendar ill. a két egyesület honlapján: http://mde.hu/http://at4.hu/?q=hu
Az alábbi kérdöív kitöltésével pedig véleményt nyilváníthasz és hozzájárulhatsz a bécsi magyar közösség együttmüködéséhez. 

                                                                                                                  Tóth Gábor
                                                                                                                        MDE alelnök

No comments:

Post a Comment