Monday 25 November 2013

I. Tájékozódási Verseny Bécsben

A Minden ami túra csoport életre hívójával, Dévényi Péterrel egy borozgatós-sakkozós este megálmodtuk ennek a programnak az ötletét és rá egy hétre meg is szerveztük! Amikor a gondolatot tett követi… ennek az iskola példája eme verseny. Mellénk társult még két cimboránk, és így négyen vezényeltük le az I. Tájékozódási versenyt.

Az ötlet onnan jött, hogy Peti megcsinált egy éjjeli tájékozódási versenyt pár napja az ominózus ötlet megfoganása előtt, én meg aznap beszélgettem egy barátommal a Lainzer Tiergarten-ről, a többi meg már történelem, összeállt az ötlet. Ha adva van egy ilyen helyszín, mint ez a nyitott állatpark, buták vagyunk, ha nem használjuk ki! Eggyel überelni szerettük volna a sima mezei túrák programját ezzel az ötlettel a csoport tagjai számára. Ment a piackutatás a csoportunkban, hogy van-e egyáltalán igény egy ilyen versenyre, és mint a visszajelzések azt mutatták, hogy IGEN, bele is vágtunk a szervezésbe. Mentek a levelek, a brainstorm-ing, egyeztetések egymás között. Támogatónk is akadt, így az össze résztvevőnket tudtuk jelképesen jutalmazni. Ezúton köszönjük a támogatóknak, név szerint, Giro Kávézónak, az Ilona Stüberl étteremnek, a Made in Hungary egyesületnek a felajánlásokat

A verseny napján az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de a Minden ami túra csoportban hobbyként: (milyen meglepő) túrázással, falmászással, hegymászással foglalkozó emberkék vannak,  akik kis esőtől nem riadtak meg… így 14-en össze gyűltek a részt vevők (akiknek a fele lány volt!), akiket 3 csapatba szét is tudtunk válogatni. Geocaching szerű kincseket kellett megtalálniuk, egyes pontokon ügyességi, logikai, csapat feladatokat kellett csinálniuk. Közben bolyongtak a Tiergarten-ben, aki nem ismerte még most felfedezhette magának.

Mi szervezők, a barátaim nevében is nyilatkozhatok rettentően jól éreztük magunkat, és a csapatok részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Amiatt gondoltam fontosnak írni, erről a programról:
- Mert sajna egy egyetemista sem volt (biztos buli volt előző nap, vagy papírkutyák az egyetemisták az eső miatt?? – persze hogy nem… ugye?)
- Low Budget-ből, kreatívan, időt, energiát nem kímélve lehet izgalmas dolgokat összehozni, …és lehet lesz is ennek folytatása??????!!!



Bárkinek van kérdése, szívesen válaszolok rá; email címem: poison888@gmail.com vagy meglepő módon (mint mindenki más is) facebook-on is megtalálható vagyok. 


Méreg Attila

No comments:

Post a Comment