Tuesday 11 June 2013

A tehetség határtalan

Van úgy, hogy évente több tehetségkutató műsort is vetítenek Magyarországon szimultánban. Sokan úgy gondolják, hogy felesleges, hiszen ilyen rövid idő alatt képtelenség új tehetségekre bukkanni. Arról nem is beszélve, hogy gyakran már a legelső fordulóknál tisztán látszik, hogy kit favorizál a zsűri és, hogy kik az esélyesek a győzelemre, és sajnos sokszor láthatóan nem a tehetségen múlik. Így teljesen érthető, hogy vannak, akik inkább külföldön próbálnak szerencsét.

Így tett az Attraction látványszínház is, akik a brit tehetségkutató műsor idei szezonjába jelentkeztek. Különlegességük, hogy egy megvilágított vászon mögött táncolnak, így maga a műsor egy árnyjáték lesz. Már a legelső fordulóban nagy sikert arattak, hiszen nemcsak a táncuk volt lenyűgöző, de a történet is megható volt, amit eljátszottak. Műsorról műsorra újabb lélegzetelállító produkciókkal álltak elő, amit a közönség és a zsűri nagyon gyakran álló vastapssal díjazott miközben a könnyeiket törölték az arcukról. Múlt szombaton viszont elérkezett az igazság pillanata, hiszen a magyar tánccsoport egészen a döntőig masírozott, ahol a Pre-Skool  6-9 év közötti táncosaival kellett megküzdeniük. A gyerekek előnye a hazai pálya volt, illetve, hogy cukiságukkal a nézők szívébe lopták magukat. De a győzelemhez ez nem volt elég. Az Attraction egy újabb lélegzetelállító műsort adott elő, Anglia történelméről, amivel elsöprő győzelmet arattak.  Nyilván nagyon sokan voltak, akik támadták a magyar tánccsoportot, kifogásolva azt, hogy külföldiek. De Simon Cowell, a legszigorúbb és legkritikusabb zsűritag volt az, aki azonnal pártfogásába vette őket, és azt nyilatkozta, hogy lenyűgözőek, teljesen mindegy honnan jönnek.

Ez volt az első alkalom a 7 szériát megélt tehetségkutató műsorban, hogy külföldi lett a győztes. A győzelemhez nemcsak a hírnév tartozik hozzá, hanem 250 ezer font is, és a lehetőség, hogy Erzsébet királynő előtt is fellépjenek. A csapat próbálkozott már magyar tehetségkutató műsorban is, de nem jártak sikerrel. Remélem, a győzelmük felébreszti a magyar médiát, és az előre megírt forgatókönyvek helyett inkább az igazi tehetségekkel fognak dolgozni.


Tiszta szívből gratulálok a táncosoknak és kívánom, hogy karrierjük tovább íveljen felfelé! 


No comments:

Post a Comment